A Kids Rigts Initiative

Internationale Kindervredesprijs Projecten 2011

Aan de Kindervredesprijs is een projectfonds verbonden van €100.000,-, dat  wordt geïnvesteerd in projecten die verbonden zijn aan het thema van de winnaar. Dit bedrag wordt beschikbaar gesteld door het AkzoNobel Children’s Peace Fund. Het project dient bij te dragen aan de missie van de winnaar en moet een positieve invloed op zijn of haar omgeving hebben.

Chaeli Campaign, Zuid-Afrika

Het projectfonds van 2011 ondersteunt vier programma’s binnen The Chaeli Campaign, opgericht door Kindervredesprijswinnaar Chaeli Mycroft. Het Therapy Programme biedt fysiotherapie, bezigheidstherapie en spraaktherapie voor gehandicapte kinderen in verschillende townships. Het Early Childhood Development Programme stimuleert de fysieke en mentale ontwikkeling van heel jonge kinderen (0-4 jaar). Het Formal Education Programme focust zich op het faciliteren van regulier onderwijs voor gehandicapte kinderen door het verstrekken van onderwijs, training en materiaal. Ten slotte leert het Pay-it-Forward Ambassadors Programme jonge ondernemende kinderen (10-14 jaar) over sociaal ondernemerschap en over het ontwikkelen van hun eigen projecten in het helpen van andere kinderen. Met deze vier programma’s wordt jaarlijks levensveranderende steun toegekend aan 230 gehandicapte kinderen en 40 ouders.


FW de Klerk Foundation, Zuid-Afrika

De FW de Klerk Foundation, opgericht door Nobel Vredesprijswinnaar F.W. de Klerk, ondersteunt en monitort (schaalbare) lokale initiatieven, gericht op het verbeteren van de levenskwaliteit van gehandicapte kinderen. De ondersteuning wordt geboden in een speciaal zorgcentrum voor ernstig verstandelijk gehandicapte kinderen in twee speciale scholen; één voor dove kinderen en één voor lichamelijk gehandicapte kinderen, evenals een programma om de leerprestaties van kinderen in achtergestelde gebieden te verhogen.