A Kids Rigts Initiative

Levensverhaal Chaeli

In 2011 werd de Internationale Kindervredesprijs uitgereikt aan de Zuid-Afrikaanse Michaela Mycroft, ook wel Chaeli genoemd. Ze ontving de prijs op 17-jarige leeftijd uit handen van Nobel Vredesprijswinnaar Mairead Maguire, voor haar inzet voor de rechten van kinderen met beperkingen in Zuid-Afrika door middel van haar eigen project: the Chaeli Campaign. 

Chaeli is geboren met cerebrale parese, waardoor het functioneren van haar armen en benen beperkt is. Waar anderen grenzen zien, ziet zij mogelijkheden; met haar positieve houding is ze een inspiratie voor velen. Toen ze 9 jaar was, startte Chaeli met haar vrienden en zus een project om geld in te zamelen voor een gemotoriseerde rolstoel. In slechts zeven weken hadden ze meer dan genoeg geld ingezameld, waardoor Chaeli besloot nog meer gehandicapte kinderen te helpen. Dit project werd the Chaeli Campaign, een professionele organisatie die inmiddels jaarlijks meer dan drieduizend kinderen met een handicap in Zuid-Afrika helpt met apparatuur en fysiotherapie. Ook promoot de organisatie de rechten, acceptatie en inclusie van gehandicapte kinderen. Chaeli inspireert andere kinderen eigen projecten te starten; daarvoor heeft ze een ambassadeursprogramma opgezet.

Tegenwoordig studeert Chaeli Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Kaapstad. Ze is de eerste student in een rolstoel met een assistent voor haar dagelijkse zorgen die op de campus van deze universiteit woont. 

 

2011 Winnaar Chaeli Mycroft

Naam    Chaeli Mycroft

Nationaliteit  Zuid-Afrikaans
Geboortejaar 1994
Woonplaats   Kaapstad
Winnaar in   2011
Onderwerp Rechten voor kinderen met een beperking

 

Waar woont de winnaar?

Partners 

 

 

Lees meer